Øvrige services

Dækhotel

Står dine vinterdæk og sommerdæk bare og fylder i garagen, og vil du gerne bruge pladsen til noget andet? Så er der hjælp at hente hos First Stop Kolding. Vi har Danmarks bedste dækhotel og er stolte af at kunne yde en god service, til de skarpeste priser på markedet. Hos First Stop Kolding kan du trygt få opbevaret dine sommerdæk eller vinterdæk, så du sparer pladsen derhjemme. Vi sørger for professionel opbevaring under gode forhold, så dine dæk klarer sig optimalt igennem alle årstider, og er klar til en ny sæson på landevejene.

For at sikre optimal førlighed og sikkerhed på vejene er det vigtigt, at dine dæk bliver opbevaret køligt, mørkt og tørt. Sollys og varme kan gøre skade på gummidækkene, som kan resultere i nedsat køreegenskaber. Desuden bør dæk altid opbevares monteret på fælge ved at hænge dem på dækstativ eller stable dem ovenpå hinanden. Opbevares dæk uden fælge er det vigtigt, at de bliver drejet engang i mellem og står oprejst, ellers kan de blive skæve.

A/C service til bilen

Dit A/C- & klimaanlæg kræver service og vedligeholdelse lige så meget som resten af bilen gør det. Et airconditionanlæg taber med tiden sit kølemiddel og dette kan medføre, at køleevnen bliver nedsat eller helt forsvinder, hvilket resulterer i et dårligt indeklima

Ved hyppigt at få lavet et aircon service, er din garanti for et velfungerende airconditionanlæg. Ved at få lavet løbende A/C service sikrer du dig at du ikke skal ud i en dyr udskiftning af hele bilens anlæg. For at undgå dette er det vigtigt at rense anlægget minimum hver andet år, og samtidig skifte væsken, fordi der kan ophobe sig mange bakterier heri.

First Stop Kolding har det nyeste udstyr til test og udbedring af problemer med dit A/C anlæg. Vi kontrollere ranlægget, skifter kølemiddel og kompressorolie, ligesom vi undersøger, om der er utætheder nogle steder i anlægget.
Hvis du har utætheder, kan det medføre, at der siver bakterier og dårligt luft ind i bilen.
Så et A/C service er en god investering på både kort og lang sigt

Rudeskift

Hos First Stop Kolding kan vi hjælpe dig med rudereparationer og hele udskiftninger af forruden hvis uheldet har været ude.

Ofte kan vi reparere ruden efter et stenslag. Særligt hvis du selv dækker området af, lige efter stenslaget er opstået. Det forhindrer nemlig snavs og skidt i at sætte sig i området, hvilket minimerer risikoen for at ruden revner og sprækker på grund af kombination af tilgået fugt og frostgrader.

Reparation eller ny rude?

I de fleste tilfælde kan et stenslag repareres direkte på vores værksted på Hesselly 13. I nogle tilfælde skal din rude udskiftes helt, hvis der er opstået større skader eller stenslaget er løbet videre fra selve slaget og udgør en risiko.

Vi kan også reparere forsikringsskader, så tag bare fat i os hvis uheldet er ude.

Olieskift

Det er vigtigt at have styr på olien. Et regelmæssige olieskift forlænger levetiden for din bils motor og forbedrer dens ydeevne.
Vil du have en velkørende og velsmurt motor, med en lang levetid og gode køreegenskaber fremover? Så er det en god idé at få skiftet olie hyppigt. Hos First Stop Kolding tilbyder vi olieskift på alle bilmærker- og typer.

Gammel motorolie skal skiftes

Motoroliens formål er at smøre motorens dele. Når olien bliver for gammel fungerer den ikke optimalt efter hensigten, og det slider unødvendigt på motoren og påvirker bilens køreevne negativt. Ydermere kan det give implikationer for bilens økonomi. Derfor er det afgørende at få skiftet olien med jævne mellemrum. Hvor ofte olien skal skiftes, afhænger blandt andet af, hvor gammel din bil er.
Besøg os hos First Stop Kolding og lad os hjælpe dig med at vurdere om det er tid til et olieskift – så finder vi den rette løsning til dig. 

Bremseservice

Det danske klima kan være hårdt for dine bremser. regn, blæst, slud og sne betyder, at skidt og snavs sætter sig i dine bremser, hvilket slider, ødelægger og resulterer i værste fald i bremsesvigt.

Hos First Stop Kolding kan vi fixe dine bremser, vi retter vi op på dine bremsers forsvindende effekt ved at skille dem ad, og rense, smøre og derved sikre at evt. slidte dele bliver udskiftet.

Det er din garanti for bremser der virker, når du har brug for dem.

Du kan ofte hverken se eller høre, hvis dine bremser ikke yder 100 %. I nogle tilfælde kan du dog høre mislyde eller skurende lyde fra dine bremser og måske endda opleve små stød og træk i bilen ved nedbremsning. Hvis du oplever nogle af disse symptomer, så skynd dig st kontakte First Stop Kolding . Faktisk har bilens bremser godt af at blive skilt, renset og smurt ca. hvert halve år. 

Mange moderne biler er udstyret med ABS eller ESP bremsesystemet, der forudsætter vedligeholdte og velfungerende bremser, såfremt systemerne skal fungere efter hensigten og sikre bedre opbremsning i nødstilfælde.

Besøg os hos First Stop Kolding og lad os hjælpe dig med at vurdere om det er tid til et bremseservice på din bil.

4-hjulsudmåling

FÅ ANALYSERET DIN BIL MED NYESTE TEKNOLOGI

Det sikrer en bedre økonomi, højere sikkerhed og køreglæde.

First Stop Kolding har noget af markedets bedste udstyr til 4-hjulsudmåling. Men hvad gør det af forskel at få lavet en udmåling.

En 4-hjulsudmåling og sporing sikrer retningsstabilitet på dine dæk under kørslen. Kører din bil skævt, opstår der mere slid på dine dæk, og derved forkortes deres levetid. Derudover bliver rullemodstanden større, hvilket betyder, at dit brændstofforbrug forøges. Så en 4-hjulsudmåling sikrer dig dermed bedre styreegenskaber og komfort under kørslen – og det er bedre for pengepungen.

En komplet udmåling tager omkring 30 min., da vi råder over avanceret computerudstyr. Udmålingen resulterer i data der viser alle nødvendige informationer om bilens hjulvinkler. Det giver vores mekanikere mulighed for at fintune bilen, så den yder bedst muligt.

Besøg os hos First Stop Kolding og lad os hjælpe dig med at øge din bils dæks levetid.